Damned if you do, damned if you don’t.

Foto: Okinawa Soba

Du har Jagland som sier:

«Bakgrunnen er at vi ser at debatten er blitt så tilspisset over hele Europa. Det er store friksjoner, og det har ført til protestbevegelser og nye politiske realiteter en rekke steder, sier Jagland, og viser til den store fremveksten av innvandringsfiendtlige partier i en rekke europeiske land. (…) I fremtiden kommer europeiske land til å mangle 100 millioner yrkesaktive hvis de skal klare å opprettholde dagens velferdsnivå.»

Også har du Ørjasæter som skriver:

» Men det er langt fra tilfelle. Tallene fra Frisch-senteret (som inngår i rapporten) ble kjent tidligere i vinter, og viser alarmerende lav yrkesdeltakelse for ikke-vestlige innvandrere.

I tillegg kommer det Brochmann kaller «eksportabilitet», muligheten til raskt å opparbeide rettigheter til stønader, for så å beholde dem når man flytter tilbake til hjemlandet. En slik utnyttelse av velferdsgoder kan komme til å eksplodere som følge av EØS-reglene. Dette blir et dobbelt tap, forklarte Grete Brochmann tirsdag. Vi taper både yrkesdeltakelsen og skatteinntektene, og vi får en ekstra skattekostnad for yrkesaktive.»

Vanskelig med disse innvandrerne. Lurer på hva som er verst; å bli brukt som billig arbeidskraft, eller bli stemplet som trygdesnylter?

Reklamer

2 kommentarer om “Damned if you do, damned if you don’t.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s