Planlegging av måltidene

1. Sett opp en liste over dine (familiens, kollektivets eller de du måtte bryte fasten med sine) favorittretter. Stryk bort de du med mest sannsynlighet ikke kommer til å lage, og uthev de du kanskje kommer til å lage flere ganger. Prioriter sunne og raske alternativer som gir mye næring.

2. Før måltidene inn i ramadankalenderen din. Alternativt i almanakken eller dagboken din. Slik at du kan gå inn i kjøkkenet, målbevisst, og vite hva du skal lage og hvordan du skal lage det. Sett også opp hver iftars (fastebryte-måltids) hovedingrediens (kylling, laks, kjøttboller, biff, reker, koteletter o.l) og spre ingrediensene slik at du får variert rettene.  Hvis du ser det er dager der du sannsynligvis ikke vil få tid til å lage mat,  lag ekstra dagen før og skriv det ned i dagboken din.

3.  Lag en handleliste for måneden, eller sett deg ned på søndager (alternativt andre fridager) og skriv opp ukens handleliste. Da trenger du ikke å stå i butikken og se deg rundt råvill, eller glemme eggene (noe jeg alltid gjør).

4. Prøv å handle mat som ikke forderves raskt, i store kvanta. Altså, ikke fyll kjøkkenet med kjøtt, men tenk praktisk slik at du ikke må  ut og handle hele tiden.

5. Mitt beste råd, frys maten! Av mange grunner er det upraktisk å måtte bruke hele ramadan på å stå i kjøkkenet og kokelere. Ramadan er en måned der fokuset skal ligge på tilbedelsen. Der det lille overskuddet du har etter jobb og skole skal være å tilbringe resten av ettermiddagen og kvelden med familie og venner. Pakk maten i plastikk som tåler litt mikrobølgeovn og sett på kaffen. Da får du tid til mye annet også.

Inspirasjon: My Halaal Kitchen

Legg igjen en kommentar