Übersomalisme: Ekte somalisk flørting

Mange somaliske jenter akker seg over somaliske menn. Det er vår nasjonalsport. Ifølge dem er dagens somaliske menn upålitelige, falske, uambisiøse, klissete, uromantiske, bakstreverske, slaskete og, det verste av alt, lite stilfulle. Med hederlige unntak så klart. Unntakene er typer som aldri er single. Det eneste som gjenstår å gjøre er å stirre misunnelig på det lykkelige paret, og sukke tungt.

Det er også standard å avrunde en diskusjon om somaliske menns håpløshet med at alt var så mye bedre før. Dengang somaliere var nomader var somaliske menn ekte. Barske løvetemmere. Heite krigere. Likgyldige kamelgjetere som vandret fritt og ubehersket i den afrikanske savannnen. Impulsivt er jeg selvsagt enig. Det er intet mer romantisk enn tanken på å filosofere om livet, sittende under den afrikanske månen, med en høy og gåsjamegsåkjekk kamelgjeter. Det er det enkle og originale ved en slik person som tiltrekker en. Men det skal ikke mye til før virkeligheten blir pinlig tydelige. Det som skal til er minimal kunnskap om somalisk tradisjon.

En ekte somalisk nomade er ikke akkurat en don Juan. En ekte somalisk nomade er praktisk og frampå, på godt og vondt. En ekte, gammeldags, nomade (geeljire) som er interessert i deg vil oppsøke deg, og si noe à la:

Du er ikke så aller verst når du melker kamelen, kvinne.

Teltet setter du også  opp ganske  greit.

Du bruker ikke tiden din på å plapre intetsigende som hun der Ubah.

Vet du hva, kvinne? Jeg synes du skal flytte over til mitt telt.

Enkelt og greit, litt som Rema 1000. Jenter, jeg synes vi skal stoppe å klage over den moderne somaliske hugo-boss mannen. Han er kanskje litt uekte, men egoer trenger påfyll av klisjéer og smigrende ord. Sminke og rettetang får vi bare leve med.

Reklamer

4 kommentarer om “Übersomalisme: Ekte somalisk flørting

  1. Tilbaketråkk: Übersomalisme: Ekte somalisk flørting « Bak rosa burkaer og gule mullahskjegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s