Madad,Madad, Madad!

Jeg skulle i utgangspunktet bare dele denne på facebooken min, men denne er altfor bra til å bare deles med vennene mine. Ikke bare er dhikr (bønnen) utrolig fin, videoen fantastisk lagd, men den er også vidunderlig fargerrik.

På mange måter.

4 kommentarer om “Madad,Madad, Madad!

 1. Salaam. impressive bLog sister Maashallah, stolt av dig, og veldig fin Video,. er enig i at den er veldig fin sammensatt og redigert. når det er sagt. Isnt it some form of Shirk asking for support any one other than allah ( be it the prophet or any good person) det er jo det hele videon formidler?

 2. Hei, takk for kompliment!

  Hmm, søster, jeg er ingen lærd, men jeg har oppfattet det slik at det er uenigheter om akkurat dette? Det er ikke slik at ahlul tassawwuf «ber» til profeten som om han er istand til å oppfylle deres ønsker, men at han på mange måter kan tale for de troende. På samme måte som at profeten, slik det er i hadithene, vil bli oppsøkt av sitt folk/ummaen på dommedagen og bedt om å tale på vegne av dem?

  Forøvrig oppfattet jeg ikke videoen som en bønn, mer en hyllest, men det var kanskje bare meg =)
  Allah vet best, og det er veldig mange som er imot tassawwuf (noen ganger med rette, det finnes folk som driver med veldig sære ting og kaller seg selv sufier), men det er viktig å først sette seg inn i det og forstå hva hensikten er. Kanskje man selv da ikke mener at tassawwuf er nødvendig, jeg har svært kunnskapsrike venner som synes at det egentlig er unødvendig. At alt jeg får av tassawwuf kan egentlig fåes av å følge «vanlig» Islam. Jeg er uenig, men det er kanskje ikke en overraskelse! =P

 3. Salaam aleikum søster 🙂 Det sies at «Tassawwuf» var en tilstand på RasulaAllahs (saws) tid, men ikke ordlagt. (altså at ordet tassawwuf var ikke en term på den tiden), men at i ettertid fram til i dag bare er «ord» og ikke en tilstand.» (? : D) Det man forbinder med sufisme i dag er den praktiseringen vi ser fra slike grupper, og slik praktisering var helt ukjent for både RasulAllah (Saws) og hans ledsagere. Jeg er også av den mening at når man prøver å overgå praksisen i eebadah utover det som er lært fra sunnah, så kan det nesten virke som om det RasulAllah (saws) lærte oss var ufullstendig? (astarghfirullah). Men tilbake til videoen så synes jeg den var kjempefin..kritisk eller ei til deres sufi praksis. jeg satt med klump i halsen når jeg leste teksten, og de gamle video opptakene var rørende. Riktignok synger de «support us , oh RasulAllah «, men om det mentes i dette livet eller i Akhira var ikke tydelig. Hvis det bes om hans (saws) støtte i dette livet, at han på noen måte skulle ha makt til det, så er det shirk. Men hvis man mener å finne støtte i praktisering av hans sunnah, er det riktig. Men på Dommedag er han (saws) vår shifaa (vårt vitne) noe som kun var forbeholdt ham alene, og Allah (swt) har lovt å redde fra ilden de som Profeten (saws) ber for. Må Allah (swt) hjelpe oss å være blandt dem..(amin) En annen ting jeg likte med denne videoen, var blandingen i gruppen av forskjellige nasjonaliteter, som bare understreker islams universalitet.
  Og så må vi heller ikke glemme fundamentet av sufismen som vi kan lære av; nemlig søken og styrke den åndelige delen mellom oss og Allah (swt). Det er ikke nødvendig å gå til den slags prasis for å finne vår spirituelle del, men vi må heller ikke undergrave den. Det er den som skal holde vår taqwa ved like..inshaAllah! Ikke desto mindre er jeg glad for at du delte denne videoen på bloggen din 🙂
  klem

  ps. Jeg har skrevet en bok om «tareeqa» den indre vei, som jeg håper å få utgitt , inshaAllah. Mye basert på hva shari’a sier om tassawwuf.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s