En helt normal dag i Damaskus

1330:  Jeg vaakner. Jada, en real dognikt.  Til mitt forsvar, det er faktisk da folk flest vaakner i Damaskus, noe jeg reagerte paa den forste uken, men slikt blir man vant til.

1335: Jeg faar skikkelig lyst paa frokost, men maa minne meg selv om at vi er i fastemaneden.

1340:  Refser meg selv for at jeg ikke vaknet til formiddagsbonnen dhur selv om fem naerliggende moskeer ropte til bonn samtidig (vel, jeg sover tungt).

1430: Selvstudier i arabisk, noe som for det meste bestaar av pugging av verbformer. Arabisk grammatikk er heelt forferdelig. De har 15 personlige pronomen og hvert verb boyes etter kjonn og antall…jeg holder paa aa do. Dessuten har syrere en vanskelig dialekt, mens jeg laerer meg klassisk arabisk, jeg vet ikke helt hvordan dette skal gaa.

1600: Hjelper til med iftar, maaltiden som bryter fasten, selv om jeg er delvis suspendert fra kjokkenet. Vel, jeg holdt paa aa sette fyr paa komfyren. Jeg kan dessverre ikke legge ut bilder for det forutsetter at jeg betaler penger for at en fremmed fyr skal tukle med kameraet mitt. Neitakk! Jeg skal lage et flickr-album naar jeg kommer hjem. 

Hvis jeg ikke hjelper til tar jeg meg en tur ut. Det er lite lurt aa reise langt paa denne tiden, for all transport stopper rundt iftar og en kommer seg ikke hjem.

1800: Vi spiser iftar.

2000: Vi rusler til moskeen og ber tarawih-bonn.

2200:  En egyptisk serie som hele husholdninger folger med paa begynner.

2300: En somalisk serie som hele husholdningen folger med paa begynner.

Rundt 2400: Vi begynner aa lage suhur-maaltidet.

0100 – 0200: Er vi skikkelig flinke sitter hver og en med sin Koran og leser.  Naar vi er late prater vi.

0300: Trommene vekker folk/minner folk paa aa spise. Vi spiser

0430: Vi ber morgenbonn og legger oss.

…og paann igjen…

Dette kommer til aa endre seg etter ramadan, for da begynner jeg paa en skole i gokk og maa vokne 0530 hver morgen selv om skolen begynner 0900.  Vel, it’s fun as long as it lasts!

9 kommentarer om “En helt normal dag i Damaskus

 1. Takk Serendipity!
  Jepp, en time for suhur slaar noen unge menn trommer her for aa vekke folk. utrolig smart forsaavidt, selv om adhanen er nok.
  aa ja, vel, universal tv har en utrolig laettis serie – Q&Q med en reer-xamar fyr, utrolig morsomt!

 2. Hei 🙂

  Jeg ser at du skal studere arabisk i utlandet (syria), det er noe jeg har et ønske om. Jeg er halvt arabisk, men fikk ikke lært det skikkelig fra jeg var liten.. Så jeg har et stort ønske om å kunne studere språket i f’eks Tunisia (der jeg kommer fra). Men vet ikke hvordan jeg skal få til det, og hvem jeg skal kontakte.

  Jeg er 16 år og går på 1 videregående skole.. Er det for tidlig for meg? må jeg vente til jeg er ferdig med skolen? Hvor gammel er du nå? og hvordan fikk du til dette? 🙂

  Hvis vi kunne prates på mail så hadde jeg satt utrolig stor pris på det, har en del spm å stille deg hvis det er greit.

  Håper på å få en mail fra deg snart.

  mirapedersen@live.no

  Mvh: Mira! 🙂

 3. Salaam søster, hvor blir det av oppdateringene dine? Håper alt er bra med deg der nede? Jeg er ikke så god på å kommentere bloggene jeg leser, men jeg leser din med glede og iver, noen ganger med tårer… miss you!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s