muslimer, muslimer, muslimer, muslimer og ja, muslimer

Jeg var innom aftenposten i dag, og dette er hva jeg fant på forsiden:

Muslimer må i vannet

Muslimske jenter i Aust-Agder blir tvunget i bassenget under den obligatoriske svømmeundevisningen på skolene. Det har Fylkesmannens utdanningsdirektør i Aust-Agder bestemt, skriver Agderposten.

Utdanningsdirektøren finner ikke hjemmel for fritak, men foreslår at det legges til rette for at muslimske jenter kan delta ut fra egne forutsetninger.

Det er jo en fantastisk løsning, jeg svømte i sykkelbukse og sykkeltrøye samt en rosa badehette. Vel, vi hadde ingen kjønnsdelt svømming, men jeg fikk dusje i et eget rom. Slutt å dramatisér ting, muslimer har da ikke sagt nei til svømming?

Mobiliserer for hijab på kvinne dagen

Jusstudent og tidligere leder i Somalisk Studentforening, Ilham Hassan, forteller til Klassekampen at det jobbes sterkt for å få til egne paroler om støtte til hijaben i toget. Hun har blant annet støtte fra Ambreen Pervez, som ble mye omtalt da hun mistet jobben hos A-møbler fordi hun gikk med slør.

– Jeg er for at kvinner skal bestemme selv, ikke bli pådyttet det ene eller det andre, sier skribent Hassan til Klassekampen.

Nei og nei, jeg går ikke bak en parole der det står «Ja til hijab». Ilham er søt og smart, men det der er jeg ikke enig i. Skal vi gå på 8.marstog fordi hijab har vært mye oppe i media?

Hva med alle de andre årene, hadde vi ikke noe å kjempe for da?

Jeg skal ikke be noen om lov til å bruke hijab!

Hijaben er ikke politisk, vær så snill, ikke la den bli politisk.

Gå heller bak parolen «like rettigheter, like muligheter»  – eller noe i den dur.

Eller bedre: «Nei til vold mot kvinner».

Vil brenne hijab

Tilsløring hindrer muslimske kvinner fra å ha reelle valgmuligheter og setter en stopper for selvrealiseringen, mener hun.

Neivel. Så jeg har ingen valgmuligheter, og det som er verre er, jeg har ingen mulighet til å realisere meg selv og oppnå mitt potensial. Takk for at du ikke ser på meg som et fritt menneske.

Litt eldre innlegg, men la gå:

Lege: – Muslimer tvinges til å bruke hijab

– Hijabdebatten er snudd på hodet. Man snakker om de mange som ønsker frihet til å gå med hijab, og de få som blir tvunget. Men jeg er tvert imot helt sikker på at flertallet av jentene som går med hijab blir tvunget til det, sier Kornmo til Vårt Land.

Interessant artikkel, ikke bare bruker de en allvitende kirurg til å stadfeste at de aller fleste jentene i hijab tvinges til å surre en mønstret pashmina sjal rundt hodet, men den allvitende kirurgen er også gift med en nordmann. Så her har vi en autoritetsfigur som har bakgrunn i dette kvinneundrtrykkende hølet av en kultur, men hun er også en av oss. Eller en av dere, jeg er personlig dekket av et mykt pashmina sjal og en del av dette undertrykkende hølet av en kultur.

7 kommentarer om “muslimer, muslimer, muslimer, muslimer og ja, muslimer

 1. det er uungåelig å lese om hijab og muslimer om dagen. her er hjelp til folk som har problemer med å uttale ‘muslim’, som karita.

  muslim har ingen shhhh lyd…mus-lim.

  jeg leste om denne legen, men jeg tenkte, her er noen som skal bli lege-politiker eller politiker-lege…(fastlegen høres mye bedre ut)

  jeg abonnerer på ingen avis men igår på t-banen noen la igjen A-magasinet (fra aftenposten) på front siden var det et bilde av en svart dame. jeg tok det og kikket hva det var for noe, og ooops, det var endelig den annonyme forfatteren, venninen til siv jensen, som har kommet ut av skapet. på vanlig norsk-politiker viss fikk hun sin klem fra selveste arbeider-og-integrerings-minister. jeg tror jeg skal gå i toget 8-mars og gi en kvinne en klem, jeg og lol

  svømming?(dusjer alltid med buksa på, ingen bærrumpe fra denne karen…det er tull og tøys at voksne med øl mage og bærrumpe står i dusjen i timevis mens 5 åringer vanker rundt omkring…bullshit crap.)

 2. nesten hver gang jeg havner i en hijab-diskusjon ender jeg opp med å nevne bloggen din. takk for at du delen din tildekkede opplyste tilværelse med oss!

  men, jeg likte at hun brente hijaben jeg da. jeg liker at man utrykker seg stort og overdådig, at man trøkker på tær og roper høyt, på vegne av alle de som ikke kan det.

 3. Frau L: jeg rødmer fælt nå da, men takk!
  hvis man bare skal provosere, synes jeg at man bør være ærlig nok å si ifra at man bare er en agent provocateur, ikke sant? Jeg synes ikke man skal hevde at dette er for å skape en god og konstruktiv dialog, for det får man ikke av å brenne noe.

  Jeg liker heller ikke generaliseringene hennes. Jeg respekterer hennes valg, men jeg føler ikke at hun respekterer mitt valg.

  Takk til dere resten, og grattis på etterskudd!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s