Nye tanker om hijabdebatten

Hijabdebatten har sluttet å handle om hijab eller ikke hijab, men har begynt å handle om storsamfunnets negative syn på religionen Islam.  Når argumentene som brukes er at muslimske kvinner undertrykkes og at muslimske politibetjenter med hijab er dårlige rollemodeller, er det noe som har gått gæli’.

I hvert fall, litt skuffet over resultatene på NRK meningsmåling der 96% av norske politibetjenter mener at hijab ikke er akseptabelt i politiet. Jeg vet ikke helt om muslimske jenter burde utsette seg for et slikt arbeidsmiljø.

Jeg skal være slem og si at dette har blitt dratt altfor langt ut, ikke bare begynner det å bli kjedelig (med de  samme argumentene og motargumentene), men det virker mer og mer som om debattprogrammene frydes over å igjen kunne fronte med «Islam vs. Vesten»-problematikk. Jøss, der gikk seertallene opp.

Jaja, for håpe at helsepersonell også ikke tvinges til å bli «verdinøytrale».

Snart skal vel alle bli «verdinøytral».

Norge begynner å ligne mer på en dystopi enn et pluralistisk samfunn.

Jeg smører tykt på, ser det selv, men det er noe i det altså.

3 kommentarer om “Nye tanker om hijabdebatten

 1. Ja, slemme slemme muslimar veit du. Om ikkje nordmannen passar på så har ein fått attinnført kalifatet her oppe veit du ;-D

  Eg undrast over kor verdinøytral politiuniformen i utgangspunktet er. Det rommer ein del kristen symbolikk, deriblant Rikseplet som symboliserar at kongens makt kjem frå Gud. Og så har du min favoritt då fascen, som vart popularistert av dei italienske fascistane som likte symbolet så godt at dei tok namnet sitt derifrå.

  Verdinøytralt, ja.

 2. Det hadde vært interessant å se om 96% av norske politibetjenter hadde ment at andre symboler ikke er akseptabelt på politiuniformen.

  Når det er sagt, så mener jeg at politifolk, og andre mennesker som har som oppgave å være et maktorgan i samfunnet, ikke bør blande kultur og samfunnsoppgave. Dette være det kristne korset eller andre religiøse symboler.

  Men det må skilles mellom det som allerede er på politiuniformen den dag i dag, som er der av historiske årsaker, og det som foreslås som personlige alternativer. Om det den gang begrunnet seg i Gud, tror jeg det er særdeles lite relevant i dag. Og om fasces er med, så er det sikkert en god historisk grunn til det. Men jeg tror ikke vi kan kalle politiet i dag kristne fascister for det, kan vi vel? O_o

 3. Arne, fasces er med av historiske årsaker. Symbolet er eit mektig symbol for samling. Det er der fascismen som sagt hentar sitt namn frå. Symbolet kom først, og deretter rørsla.

  Det norske politi er neppe falangistar ;-P

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s