Suburban Burkababe Speaks

Bortsett fra at «Suburban girl» foregår i et snobbent, forlagsmiljø i NYC, er det minimalt som gjør filmen til en av verdens hundre beste ei tusen beste. Kanskje en verdens ti tusen beste filmer, i følge en kritiker i godt humør. Det eneste som fikk meg til å forundre var kjærlighetsforholdet mellom hovedpersonene, en eldre mann og en yngre kvinne. Uhørt selvfølgelig, hele miljøet er imot forholdet og det ender selvfølgelig tragisk. Melodramatisk. Sørgelig. Samtidig var det ikke tvil, i løpet av den halvannen timen filmen varte, at begge parter gikk villige inn i forholdet. Det var ikke tvil om at Brett Eisenbergh (Sarah Michelle Geller) forelsket seg i Archie Knox (Alec Baldwin) og visa-versa.

Hva er det som skiller en arabisk mann som er gift med en yngre kvinne og Hugh Hefner?

Hadde jeg, som en burkababe, falt for en eldre mann og blitt sammen med vedkommende, hadde folk syntes at denne eldre mannen antakeligvis hadde meg i sine hule hånd. En gyselig primitiv mann som har hjernvasket en stakkarslig, undertrykket pige fra Afriken. Jeg bruker begrepet folk veldig vidt her, men er det ikke en underliggende fordom hos oss alle, egentlig?

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg lider av den fordommen, samtidig som jeg irriteres grenseløst over at folk (igjen; in its widest form) antar at min eldre bror er min ektemann. For søren, vi ligner jo?!

Dette innlegget har bevist at jeg er dobbeltmoralks. Jeg mener, dobbeltmoralsk.

9 kommentarer om “Suburban Burkababe Speaks

 1. Det er nok best å være på lik alder, kvinner lever jo tross alt 5 år lenger enn menn. Trist å bli enke i ung alder! Derfor mener jeg nok at det er en fordel at kvinnen er eldst.

  Selv er jeg gift med en eldre mann fra Afriken….. Stakkars hvide pige; -det er det ingen som sier!

  Bra blogg forresten!

 2. Tine: Å takk, jeg skal prøve å skrive litt mer regelmessig!

  Liv: Kjærlighet skiller ikke på alder, hudfarge eller bakgrunn. Selv om det høres ut som en forferdelig klisjé så har kjærligheten virkelig ingen grenser.

  Men jeg er litt enig, kanskje er det bedre at kvinnen er eldst. Men de sier også at kvinner modnes raskere enn menn, så kanskje en kvinne ville trivdes bedre med en eldre mann?

 3. Jeg må bare si at jeg innimellom tenker mitt når jeg ser en eldre norsk mann av typen «bodde hjemme hos mamma til han var minst 40» leie på en ung asiatisk skjønnhet, men .. Jeg tenker jo at kjærlighet ikke har noe som helst med verken alder, kjønn, bakgrunn eller hudfarge å gjøre, men likevel popper fordommene frem i disse tilfellene.
  Så kanskje vi skal være dobbeltmoralistiske sammen? 🙂

  Er det forresten noe som skiller en arabisk mann som er gift med en yngre kvinne og Hugh Hefner? ..liker ikke Hugh Hefner

 4. maggie my darling, I just posted on the rambling blog, that’s hardly greek!

  olava: takk takk, mitt høstforsett er å bli en bedre kommentator også!

  lenemor: selvfølgelig finnes det menn som undertrykker kvinner, av alle grupper, men det er ihvertfall en fordom som jeg må bekjempe!

  hugh hefner er fæl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s