Svarte bøker

Jeg har en liten svart bok. Den pirkete typen vil påpeke at denne svarte boken ikke er svart, og ikke har noe sammenheng med andre svarte bøker som florerer i forskjellige bordeller. Den pirkete typen har rett, men siden jeg er den som er mer tilbøyelig for absurde sammenligninger, liker jeg å kalle min grønne bok, svart.

Min grønne bok, er min nokså nøyaktige loggføring av antall kalorier jeg får i meg per dag. Jeg er ikke en moteslave, en helsefanatiker eller en skapanorektiker. Jeg er bare på grensen til å bli feit. Er man et par kilometer fra den grensen, er det god tid til å snu. Og det er det jeg gjør. Ved å kontrollere maten min. Jeg kunne snudd, ved regelmessig trening. Men jeg er kronisk-anti-trening og innser at kontrollert inntak av mat passer bedre for meg.

Vann kan jeg ikke drikke. Jeg fortalte det til fetter Moe, i Somalia, om det dårlige drikkevannet her. Han foreslo at vi skulle reise ned til dem og få litt vann.

«Hardt vann er det, men mer kobber gjør deg bare sterk»

All that wont kill you or impregnate you, will only make you stronger.

Så sant, så sant.

Jens har ryddet i skapet ser jeg, men det var litt av et sjokk at Karita gikk av til fordel for Manuela. Jeg synes det er litt tamt å hyre innvandrere for å spice opp departementene. På tabloid skrøt Stoltenberg over APs innsats for å gi «vanlige» arbeidere plass ved kongens bord og deres kamp for at kvinner skulle få ledende posisjoner, nå var det visst innvandrerenes tur. Jeg skulle ønske at han snakket mer om Manuelas kvalifikasjoner, tidligere arbeid og det ved henne som gjør henne best kvalifisert til jobben. Bortsett fra de mange pigmentene i huden hennes, så klart. Heller ble det ikke noe sjokk at hun skal arbeide med likestilling og diskriminering. Det er alltid det innvandrere i den offentlige sektoren driver med, de jobber med innvandring, integrering, likestilling og diskriminering. Skulle ønske jeg så en innvandrer i miljøverndepartementet eller justisdepartementet.

Eid var gøy. Ramadan var like bra. Skolen er litt stressende. Broderen er på reise, og jeg har begynt å savne ham. C’est la vie.

Fant god, gammeldags, somalisk kommunistpropaganda på youtube. Hva finner man ikke der. Det er en sang om hvordan Kina og Somalia er søsken. Gruppa heter Waaberi, og var (er) viden kjent som Somalias nasjonal musikk/teater/danse-gruppe. Dhageysi wacan (nyt filmen):

11 kommentarer om “Svarte bøker

 1. Jeg tenkte det samme som deg da Stoltenberg rablet om å ha en innvandrer i regjeringa, at det var en stor sak for han, og hvordan det var garantert at førstekvinne/mann skulle inn i en salgs «omsorgsrolle». Det er selvføgelig viktig at hun er innvandrer OG kvinne (to ting på en gang der)men det er liksom ikke så gøy når det er der fokuset ligger og ikke på at en er dyktig (den tredje tingen, wow, for en kinderoveraskelse…). Men, sier du at vedkommende er dyktig så er det alltid noe som bringer opp ordet «innvandreralibi» og «kvinneandelen» og på den måten setter spørsmålstegn ved kvalifikasjonene osv. No win situation, ganske enkelt. Mulig man som kvinne, i mitt tilfelle, blir litt hårsår når kjønnet ditt og i dette tilfellet bakgrunnnen din per se blir en kvalifikasjon i seg selv. Noen ville sagt at det er resultatet av den «kvoteringstanken» vi legger til grunn på en del felter men det må jo ikke være sånn, at fordi vi etterstreber kvinne og minoritetsbakgrunn så er det bare det som skal holdes fram. For ingen får faktisk en posisjon/jobb bare fordi de er kvinne eller minoritet, de som tror det har en veldig forenklet virkelighetsoppfatning.

 2. Veldig enig med deg angående Manuela, er det rett og slett pinlig å se hvordan de argumenterer for hvorfor hun har fått posisjonen. Kvalmende politisk korrekt som vanlig…

 3. Loggføre? Nja. Jeg jogger istedet. Og koser meg med yoga og pilates.

  Veldig, veldig enig med ministeren. Og valg av ministerpost. «Du er mørk, du må vite mye om integrering, hmm?»

 4. Jeg var på youtube for å finne ut hvordan man lager kibis. Jeg hadde ønsket sabayad, sprøtt som croissant men enda bedre, servert med ekte somalisk shaah på morningen. Fant bare en indisk dame som viste hvordan man lager chapati. Hva med ferske laxoox rett fra stekepanen, tilsatt sixin og litt sukker?

 5. Othilie:

  «»For ingen får faktisk en posisjon/jobb bare fordi de er kvinne eller minoritet, de som tror det har en veldig forenklet virkelighetsoppfatning»»

  Nja, ikke bare fordi de er kvinne eller minoritetet (både i pose og sekk ved dette tilfellet), men jeg mener, personlig, at kjønn eller etnisitet ikke skal ha noe å si når en blir tildelt en jobb (eller en stor jobb à la ministerpost). Noen ganger, får jeg inntrykk av at, man velger kvinnen overfor mannen og afrikaneren overfor nordmannen. Kun for å understreke at man fronter det flerkulture og likestilte Norge.

  Et multikulturelt samfunn kjennetegnes ikke etter hvor mange mørkehudede som har «elite» jobber, men etter hvor mange mørkehudede som kan få elite jobber.

 6. Aksel:
  Det er til å bli skremt av.

  Lenemor:
  Turkis er fin, skulle ønske min er fin. Jeg mistenker at min boks opprinnelige hensikt var for regnskapsførere, men det taler vi ikke høyt om.

  Heidi Fleiss:
  Man blir vant til det, vant til å se på næringsinnholdet til alt man kjøper. Det tar bare tid, jeg har heldigvis venninner som også er kalorietellere, god støtte. Helt til en av oss spiser en hel panne med brownies og hele systemet rakner.

  Takker!

  Virrvarr:
  Det er nettopp det. Og det er nettopp det som ikke skaper et moderne og mangfoldig samfunn. Vi kan ikke forvente noe sånt om vi dyrker stereotyper. Altså, pakistaneren kan alt om tvangsekteskap, somalieren kan alt om omskjæring, tyrkeren kan alt om æresdrap og innvandrere jobber med innvandrere.

  Hvor lang tid vil det ta før vi vokser fra dette stadiet av gode-intensjoner-men-tåpelige-handlinger?

 7. Cigaal: Å gud, virkelig dagens 🙂 . Så du er fra nord-somalia og hva i alle dager er sixin?

  Kunsten å lage gode kibis/sabayad ligger ikke i selve oppskriften, men etterarbeidet. Du skal kjevle ut på en bestemt måte og du skal ha flere tynnelag med deig oppå hverandre før du steker det.

  Og laxoox/canjeelo er ganske enkelt. Lag pannekaker, dropp sukkeret og tilsett gjær. Voilà!

  Er imponert, somalisk mann som lager sabayad. Du er antakeligvis den første. Hva blir det neste, sambuuse?

 8. Åh. Jeg begynte også på en sånn bok.. ikke svart, det var bare en vanlig, linjet (og kjedelig) notisbok. Men jeg skrev nå opp alt jeg spiste hver dag. Det holdt i to og en halv uke, og så skeiet jeg grundig ut og nå har jeg visst overgitt meg til lystene mine… for en stund. Det går nok snart over igjen.

  Lenge siden jeg har vært ordentlig innom deg og lest og jeg merker det gjør godt. Du inspirerer meg og får meg til å le. Sånt er bra! I hvert fall i hodet mitt. 🙂

 9. skal jeg sende oppskriften på sixin? du har gjettet riktig, hjemme språket er reer-woqooyi hva med deg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s