Skoledebatt (med to utropstegn)

RV/Rødt: Representanten, på skolen vår, virket som en real kar og han fikk nærmest stående appluas etter sin innledning (som forsåvidt handlet om et bedret kollektivtilbud). Synd den unge venstreradikalen holdt seg taus i de resterende to timene, inntil han ble nødt til holde avsluttende appell. På tide med politiker/debatt-kurs i Rød Ungdom?

SU: En virkelig engasjert jente, som bablet endel og surret ganske mye (noe jeg forstår godt, ikke stas å sitte foran en gjeng på rundt 500. Problemet var at hun surret like mye da jeg begynte å spørre henne om SVs politikk (etter selve debatten vel og merke). Jenta formulerte seg alt for dårlig, antydet at østkanten er helvete på jord, innvandrere er mindre ressurssterke enn etniske nordmenn, ble enig i at SV er prinsippsvake når de gir etter for gasskraftverk, hadde ikke peiling på SVs politikk med tanke på tiggere (som begynner å bli et stort problem i Oslo) og kunne ikke svare (godt nok) for SVs skolepolitikk, som ifølge meg, virker mot sin hensikt. Ja til fritt skolevalg, nei til enhetsskolen.

AUF: Jeg støtter ikke APs politikk, men ungdomspolitikeren kunne svare for seg, det skal hun ha. Hun var ikke like karismatisk og blikkfangende, som *kremt* høyrepolitikeren, men hun var kjapp og konsis. Jeg kan tenke meg at det var noe av grunnen til at AP kom på andre plass på skolen min, selv etter min spådom.

SP: Tja…Eldreomsorg og…hva var det andre, et innlegg om miljø?

Venstre: Gutten var tvers-igjennom liberal, og med alt det han lovet å legalisere, er det ikke en sjokk at han ble gangske så populær.

KRF: Dette hadde jeg aldri trodd, KrF, på nippet til å få min sympati. Den unge politikeren appellerte virkelig; bedre skoler, bedre kollektivtransport, bedre fritidstilbud, mer fokus på miljø og klima. Alle mine hjertesaker.

Høyre: Lengre sjenketider, nei til nynorsk, skolen skal bli bedre og enda lengre sjenketider. Altså, hadde politikeren sluttet med å hasselere de sosialistiske partiene, og stoppet med å latterliggjøre alle meninger bortsett fra hans, hadde jeg støttet den unge politikeren. Greit nok, du liker ikke nynorsk, det er ikke dermed sagt at du skal disse det. Geez.

FrP: Søt jente. Snakket en god del om eldreomsorg og alkohol. Delte senere ut kondomer (med FrP-merke) og lightere (med FrP-merke). Bare så det er sagt. Dessuten løy hun om FrPs innvandringspolitikk. Se forøvrig min forrige post om FrP.

P.S: Innser at valget er over. Grættis til Ap (på landsbasis) og Høyre (i Oslo).

3 kommentarer om “Skoledebatt (med to utropstegn)

 1. Hihi- hvilken skole går du på? Jeg kjenner sikkert RU-debattanten. Synd vedkommende ikke sa noe mer (c;

  Ellers hørte det ut som en tradisjonell skoledebatt. Jeg har sittet i et par i år, og det å sitte med en kvinnelig, trivelig fpu-representant er ikke alle forunt, skal jeg si deg (c;

 2. Jeg går på en sentrumskole, jeg har ikke lyst til å avsløre mer enn det 😉

  Ja, men jeg skulle ønsket å få en real FrPer, ville vært så morsomt å se han/henne drite seg ut. Vår debattant var altfor søt, fikk hilst på henne og hun prøvd å verve meg.

 3. Hei somalieren! Lenge siden jeg har vært innom her nå. Det var et friskt pust å lese om FrP, skolebokomslag og debatter. Men til saken:
  DU har blitt tagget!
  Oppgaven er som følger: skriv en liste med SYV ting du liker ved deg selv, og send taggen videre til TI andre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s