Muslimske studenter er noen sytepaver

Studenter druknes i øl

Sant nok, men bare om de ikke kan svømme. Muslimske studenter er noen sytepaver. Jeg skal reformulere det, muslimske studenter som mener at alkoholserveringen under fadderuka bør stoppes, er noen sytepaver. Alkohol er en vesentlig del av norsk kultur, og om integrering ønskes, bør ikke en part bees oppgi deler av sin tradisjon. Muslimer som hevder at de opplever et drikkepress (-og dermed antyder at de kanskje blir fristet å drikke) bør kanskje bruke fadderuka til å styrke sin tro. For om bare synet på en boks med pils frister deg, trenger du en åndelig oppvåkning. Faktumet er at ingen tvinger deg til å drikke, og om du føler deg ubekvem fordi andre medstudenter konsumerer pils etter pils, er det bare å skritte ut og planlegge en aktivitet dere kan gjøre sammen, uten alkohol.

Ja, planlegge en rusfri-aktivitet selv. Det har visst ikke Juvente eller de muslimske studentorganisasjonene tenkt på. Det er så lett å klage på at livet er vanskelig, men så vanskelig å gjøre ting lettere. Noen av argumentene som brukes for å overbevise om at et rusfritt telt ikke vel fungere, er at studentene hoper seg i teltene som serverer alkohol og ikke er interesserte i rusfri-arrangementer. Vel, det er snakk om å ha tro på at studentene er modne nok til å forstå at det kan være moro, selv uten alkohol. Og det viktigste er å gjøre noe morsomt, minneverdig og oppsiktsvekkende.

Så kjære muslimske studenter, ta saken i egne hender, jeg oppfordrer dere til å arrangere en alkoholfri piknik, ikke bare for nye muslimske studenter, men alle. Vis at halal-moro er like staselig som annen moro.

5 kommentarer om “Muslimske studenter er noen sytepaver

 1. Oo- kommentardilla!

  Vel, som avholdsdame og nordmann er jeg veldig på alkoholfrie arrangementer, jeg. Føler man kan lage et «vi danser mer og spyr mindre»-nettverk på Blindern som kan lage kule fester og andre artige ting.

  «Du skal ikke sutre over noe du selv kan endre».

  Selv om jeg skjønner at det kan føles ekskluderende, det var hvertfall sånn for meg, når du er helt ny på en skole, skal henge med folk og tilbudet er og blir det jæva ølteltet. Så egentlig var det faddergruppene man burde pushe litt på, slik at folk får alkoholfrie tilbud.

 2. Skulle tro at studenter var mer av det kreative slaget….

  Faddere altså, jeg går ikke på Blindern og kan på måte ikke forklare tilstanden der, men det er som du sier: «Du skal ikke sutre over noe du selv kan endre».

 3. Som ikke-sutrende, ikke-drikkende, men også ikke-så-plaget-av-at-andre må drikke typen student i min tid er jeg ikke helt uenig med innlegget. 🙂

  Skal se om jeg kan få det videreformidlet til de muslimske studentene jeg kjenner 🙂

 4. Ja, alkohol og fest er en del av vår kultur, men jeg er selv oppgitt over det der at hver gang man er med på noe «bli kjent»-greie så skal brennvinet frem. Sånt passer seg ikke midt i uken, og da bruker jeg og avslå. Og jeg er en begersvinger.

 5. Heidu!

  Jeg er juventemenneske, og jeg lover, helt sant, å finne på rusfrie aktivitetre i stedet for å sutre(:

  Enig med hun over her. Hva med pushing på fadderukepersonellet i stedet for klaging! Hmm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s