Bestemor om homofili

«…jeg hørte engang  om to kvinner som levde sammen, dette var under vår andre president (1960-tallet). Folk antok at de bare var veldig gode venner, men med tiden ble de mistenksomme. For disse kvinnene var både rike og skjønne, naturligvis tiltrakk de seg en hærskare med menn, men disse ble avslått gang på gang. En dag sendte kvinnene bud etter en ung pike til å rydde for dem, bygda ba jente også holde øye med hva kvinnen foretok seg og slik gikk jenta i tjeneste hos kvinnene.

Lenge rapporterte hun til ingen nytte, kvinnene var ekstremt vanlige, men en dag fortalte hun noe som forstyrret, mer enn det overasket. Jenta fortalte at hun en kveld gikk fo  å ta en liten luftetur, på vei ut  ble hun nødt til å gå forbi kvinnenes soverom. For kvinnene insisterte alltid på å sove sammen. Jenta ble nysgjerrig på lyder fra soverommet, og skjøv døren litt for å se hva som foregikk. Hun ble sjokkert over det hun så. Den ene kvinnen hadde på seg et falskt-herre-utstyr og hadde samleie med den andre kvinnen.

Da sannheten om deres forhold ble oppdaget, forsvant kvinnene. Ingen vet hvor de dro, og ingen hørte fra dem noensinne.»

Jaja, lesbiske par og strap-ons i den somaliske bygda på 1960-tallet var visst ikke så uvanlig.

6 kommentarer om “Bestemor om homofili

  1. Bestemoren din virker som en interresant personlighet! Flott med litt sterke, og av og til sære, personligheter! 😀

  2. Tenk så mage sånne liv og historier det sikkert finnes over hele verden. Og tenk at de var tøffe nok til å lve med hverandre! Kult 🙂

  3. Shoaib; Bestemor er genial, men jeg kunne vært forut hennes mange humørsvingninger 😀

    Sadie; Mormor som ikke bodde i landsbyen fikk med seg historien, jeg tror mange (eldere) somaliere har den historien brent fast i hjernen. Hvorenn de er.

    Olava; Ja tenk, jeg leste at lesbiske par ikke var unormalt i det anikke Kina og i noen afrikanske stammer i Vest Afrika.

    Lothiane; Vi får håpe, men jeg er redd det kanskje ikke gikk så bra. Ord reiser raskere enn menneskeføtter..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s