Burkababes love to boogie-boogie

Lørdag likte vi.

Jeg ble vekket tidlig av mine nevøer. De hadde blitt fortalt av andre familiemedlemmer at jeg hadde et inderlig ønske om å leke med dem på lekeplassen.

«Tante,» sa den yngste og dro av meg dynen.

«Vi skal ut, det sier mormor,» fortsatte den eldste og lugget meg; jeg skrek, han lo, også dro vi ut.

Ute leste jeg Zadie Smiths Om skjønnhet. Interessant og morsom bok egentlig. På en måte, kan jeg ikke identifisere meg med Belsey familien. En svart/hvit familie som bor like ved Boston med en utro far som er professor i kunsthistorie, en sekularisert familie og en ganske så idiotisk feide med en konservativ og kristen familie. Eller, kan jeg det? Jeg vet ikke, Smith tar opp veldig mange problemer som selv jeg kjenner meg igjen. Hun skriver, hva var ordet, jo…snasent og kontroversielt.

Klokken tre befant jeg meg i moskeen som vanlig, for min ukentlige kurs i shari’aen og profetens historie. Læreren i det siste kurset, profetens liv, er en heldekket kvinne. Svært flink, utrolig smart og kjempehyggelig. Før hun begynte, forklarte hun hvorfor hun var sen. Det var visst noe om to jehovas vitner som ville konvertere henne til sin tro, hun fortalte dem at hun var villig til å høre om kristendommen, om de i sin tur ville høre på det hun hadde å  si. De diskuterte, de lyttet til hverandre og tilslutt forlot de hverandre smilende; velvitende om at begge parter ennå holdt fast på sin religion.

You shall have your religion, and I shall have mine. [109:6]

Etter min timer dedikert til læren om islam, hadde jeg en  avtale med BJ. Hun satt visst barnevakt ut i gokk, og siden jeg ikke hadde noe bedre i fore, dro jeg ut til henne. Barna var utrolige; to jenter på ti og tolv, en gutt på åtte og BJs egen nevø på fem. Jentene var gullige, de satt og så Bollywood med oss. Nå har jeg glemt hva filmen het, men det var om …. herregud, de fleste romantiske filmene fra Bollywood følger samme handlingsmønster. Jente er lovet til en gutt (-i dette tilfellet gift), jente og gutt forelsker seg, jente og gutt møter hindring, jente og gutt skilles, tilslutt vil jente og gutt møte hverandre igjen og leve lykkelig alle sine dager. Nå var jeg slem, men det finnes virkelig noen gode Bollywood filmer, Devdas er min favoritt. Etter filmen, holdt BJ en speed-kurs i somalisk rompevrikking, dama er proff. Hun sa jeg fikset det fint, jeg er ikke så sikker på det. Vel, kanskje det var noe galt med musikken, jeg kan ikke ‘rumble’ med Ying Yang twins….jeg bare kan ikke…. Jeg er faktisk litt støl i dag.

Altså, tilslutt ble jeg kjørt hjem av M og BJ som hørte på RnB klisjklasj på full guffe. Jeg ble ufrivillig dratt med. Måtte synge med og greier. Yep, burkababes love to boogie-boogie.

P.S:

Jeg elsker ‘Down here in hell» av Van Hunt, ikke no’ RnB klisjklasj. Det er rett og slett rythm and blues blandet med soulrock. Vakkert. Romantisk. Soul.

Van Hunt er en utrolig musiker, anbefaler begge albumene: Van Hunt (2004) og On the jungle floor (2006).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s