Tutende biler

Jeg prøvde iherdig å fortrenge opplevelsen. Le av den; le av mennenes ignoranse og glemme hele greia med engang jeg kom hjem. Lettere tenkt, enn gjort.

På vei hjem i dag, tutet en bil på meg, jeg trodde det var bekjente og snudde meg for å se. To menn så på meg og begge viste fingeren.

Det er ikke at det at rasisme og islamofobi er noe nytt for meg, har opplevd det før. Problemet er at:
a) det overrasket meg
b) det har vært en stund siden sist gang noe sånt skjedde og
c) jeg trodde at jeg hadde utviklet resistanse mot dumme bemerkninger og at de ikke påvirket meg lenger.

Jeg kom hjem litt mutt, og fortalte broren min om opplevelsen. Han så på meg med medlidende blikk, men så lo han av min naivitet.

«Velkommen til Norge,» sa han.

Kynismen renner nok i familien.

9 kommentarer om “Tutende biler

 1. Kanskje de egentlig tutet på deg fordi de syns du var så sinssykt pen. Også skjønte de at de aldri ville få sjans på deg fordi de var så dorkete selv, også fant de ut at da var det like greit å bare gi deg fingeren med en gang slik at de ikke skulle tape ansikt ved at du avviste dem 😉

 2. Det kjipe med å høres sånne ting, er at av og til er det det de same idiotene som ender opp med å sitte og bestemme hvem de skal ansette osv. Forhåpentligvis bare på et lager langt ut i gokk, mens du får og tar den jobben akkurat der du vil etter endt utdanning!! Det ville vært å vise fingeren tilbake på en utrolig mye mer raffinert måte 😉

  Pongo folk! Du er større enn det og dem, men jeg skjønner godt at du ikke noensinne kan forberede deg på, eller forvente slike ting – og det viser vel at du er den sunne av dere alle!

 3. Lenemor; ja kanskje det, eller kanskje de var senil-demente og skulle spørre om veien, men så glemte de hvilken som gestikulerer retning?

  Undre; det er veldig trist, men jeg tror faktisk at mange har det verre enn meg. Takk Gud for at jeg ikke bor i S.Afrika eller USA i 1930 årene.

  Olava; jeg er helt enig, og takk for forståelsen (det går vel til dere alle), men jeg synes rett og slett synd på rasister. Deres meninger bygger på uvitenhet og fordommer.

  Jeg husker det min gamle koranlærer pleide å si: » du kan ikke klandre en ignorant mann for det han sier, han vet ikke bedre»

 4. Uff, sånt er virkelig ille. Det er jo fritt hva folk mener om f.eks. innvandring eller islam… men da får de diskutere temaet og ikke la det gå utover enkeltpersoner. Dessverre er det jo det det ofte gjør.

  Jeg orker ikke ignorante mennesker som ytrer seg rasistisk. Det er ofte på et så utrolig teit nivå at det lar seg ikke diskutere.

  F.eks. kjenner jeg noen som pleier snakke på denne måten: Alle som kommer fra xxx-land er kjeltringer, fordi det har [nabodamen] sagt og hun har vært der på ferie.

  Jah? Skal man le eller gråte.

  Uansett – det du opplevde er ikke bra og jeg blir flau på deres vegne over at de gjorde noe sånt mot deg. Håper du klarer å heve deg over det!

 5. Tilbaketråkk: Tutende biler « Bak rosa burkaer og gule mullahskjegg « Islam, krig, muslim, terrorisme,fundamentalisme, integrering, islamfobi, muslimhets, media og krokodilletårer

 6. Tilbaketråkk: Tutende biler « Bak rosa burkaer og gule mullahskjegg « Somaliske bloggere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s